“Foodland” uložio 3,5 miliona evra u novo postrojenje

Bez autora
Nov 07 2012

Danas je u Igrošu otvareno novo postrojenje za preradu voća i povrća kompanije “Foodland”. Kompanija “Foodland” je u novo postrojenje za preradu voća i povrća, čija je površina 5.000 kvadratnih metara, uložila 3,5 miliona evra, dok je država podržala izgradnju infrastrukture, odnosno novih puteva i dalekovoda. Novi objekаt je površine 5.000 kvаdrаtа i prostire se nа tri hektаrа. Godišnji kаpаciteti obrаde voćа i povrćа izgrаdnjom novog postrojenjа povećаće se sа 2.800 tonа nа 6.100 tonа, dok je u plаnu širenje kаpаcitetа do 10.000 tonа. Ovom investicijom fabrika će imati zaokružen proces proizvodnje od prijema sirovine do gotovog proizvoda. “Foodland” danas plasira proizvode na više od 25 tržišta širom sveta, a kvalitet proizvoda ove kompanije garantuju kako sertifikati, tako i mnogobrojne nagrade sa domaćih i svetskih sajmova.

“Foodland” uložio 3,5 miliona evra u novo postrojenjeDanas je u Igrošu otvareno novo postrojenje za preradu voća i povrća kompanije “Foodland”.

Kompanija “Foodland” je u novo postrojenje za preradu voća i povrća, čija je površina 5.000 kvadratnih metara, uložila 3,5 miliona evra, dok je država podržala izgradnju infrastrukture, odnosno novih puteva i dalekovoda.

Novi objekаt je površine 5.000 kvаdrаtа i prostire se nа tri hektаrа. Godišnji kаpаciteti obrаde voćа i povrćа izgrаdnjom novog postrojenjа povećаće se sа 2.800 tonа nа 6.100 tonа, dok je u plаnu širenje kаpаcitetа do 10.000 tonа.

Ovom investicijom fabrika će imati zaokružen proces proizvodnje od prijema sirovine do gotovog proizvoda.

“Foodland” danas plasira proizvode na više od 25 tržišta širom sveta, a kvalitet proizvoda ove kompanije garantuju kako sertifikati, tako i mnogobrojne nagrade sa domaćih i svetskih sajmova.

Na otvaranju ovog postrojenja ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović ocenila je da je Vlada po pitanju privrednog rasta od dva posto za 2013. godinu realna, u prilog čemu govore i proizvodi i uspeh ove kompanije.

Kalanović je tom prilikom navela da je posebno raduje to što se fabrika otvara u manje razvijenom području, i istakla da se Vlada za razvoj tih delova zemlje bori programima, otvaranjem novih fabrika, zapošljavanjem i obezbeđivanjem uslova za bolji život ljudi.

Ona je saopštila da je budućnost za potkopaonička sela zagarantovana jer je na proizvodnji angažovano mnogo kooperanata i radnika, a tamo gde ima posla, ima i dece i budućnosti.

Svečanom otvaranju postrojenja prisustvovao je i ministar spoljne i unutrašnje trgovini i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je tom prilikom izjavio da će vlada podržati sve izvozne kompanije koje se bave proizvodnjim kako bi se smanjio trgovinski deficit.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik